Jag lagar mat och lagar mat och lagar mat. Det är roligt, men ibland är svårt med inspirationen. Har börjat göra en veckomatsedel. Men jag märkte ganska fort att det blev det gamla vanliga i alla fall. Så nu har sambon börjat hjälpa till, då går det faktiskt lite lättare. Och så vann jag en prenumeration av Matmagasinet, hoppas jag kan få lite inspiration där.
Men hur svårt det än är att komma på mat att laga, så är det kul. Jag har upptäckt att jag är ganska duktig på det där med matlagning. Igårkväll gjorde jag ungsbakad kycklingfilé med gräddsås. Idag gjorde jag fullkornspasta och en pastasås baserad på kycklingen från igår. Ikväll blir det fisk.
Det fina med att göra en veckomatsedel är att tänka till i förväg och att få en balanserad kost. Annars blir det lätt att jag äter fläsk 5 dagar i veckan. Men nu ser jag till att äta fisk minst 3 ggr i veckan, det känns bra. Och jag skriver inte alltid exakt rätt jag ska laga. Ibland skriver jag bara Kyckling, fisk eller köttfärs, t ex.
Mmm, nu blev jag nästan hungrig.
Tjing!
Det är ju grymt bra! Jag gör likadant. Annars har jag ingen koll på vad jag har i skåpen. Fotograf-Maria (som jag pinsamt nog inte kommer på efternamnet på...) körde med rullande treveckorsmatsedel, och tyckte att det gav mer variation än i vanliga fall. Är sugen att testa, men har inte tagit mig i kragen ännu...
SvaraRadera